България с две титли на Балканите в мотокроса

Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ е новият Балкански шампион в клас МХ 1 след последните стартове от BMU European championship в Чиолпани, Румъния този уикенд. Георгиев, който кара във всички състезания от календара за 2022, събра 294 точки и изпревари с 30 точки Христиан Илиоски от Северна Македония. Трети в крайното подреждане е Майкъл Иванов с 225 точки, но тази година топ пилотът ни пропусна голяма част от стартовете заради участието си в Европейското първенство.

Другата титла за България осигури Григор Царев от „Джи ар си мото спорт 2020“ в клас МХ, който не допусна да бъде победен през годината и въпреки че не кара в последните два старта остана недостижим на върха с 322, пред Зоран Каранфиловски от Северна Македония с 245 и Шакър Сенкалайчъ от Турция с 241.

Нашите взеха и 3 втори места в крайното подреждане на Балканите. Сребърни медалисти са Венцислав Тошев от „Мотспорт Варна“ в МХ 85, Хакан Халми от „НСА моторспорт“ в МХ 2 и Янко Зоков от „АИТ рейсимг тийм“ в МX Senior.

Освен 3-то място на Майкъл Иванов в МХ 1, България спечели още 3 бронзови отличия – те са за Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“, за Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ в МХ 85 и за Васил Стоянов от „Киппен МХ рейсинг тийм“.

В МХ 2 Junior с най-предно класиране от нашите е Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ – 4-ти, при 65-кубиковите Георги Гинов от „Мотоспорт Варна“ също е на 4-то място в края на сезона.

Крайното класиране за BMU European championship за 2022 можете да видите ТУК