България с 25 пилоти в последния кръг на BMU European championship в Чиолпани

25 ще са нашите участници в последния кръг от BMU European championship в Чиолпани (Румъния) този уикенд.
При 50-кубиковите ще ни представя Никола Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“ , при 65-кубиковите машини – Георги Гинов и Георги Илиев от „Мотоспорт Варна”, Теоман Масар от „АИТ рейсинг тийм“ и Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“, а в МХ 85 – Калоян Руменов от „Кабаиф рейсинг тийм“ Kabaif MX, Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм“ , Александър Тасев от „Александър моторспорт“, Венцислав Тошев и Даниел Мадалиев от „Мотоспорт Варна“.
Трима ще са нашите в MX2 Junior Цветан Бузин Borislavov Tsvetan от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ , Павел Доневски от „Троян моторспорт 01“ и Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ . В МХ 2 ще разчитаме на Кристиян Петков от „Бобошево 1955“ , Радослав Зоков Радослав Зоков от „АИТ рейсинг тийм“, Хакан Халми от „НСА моторспорт“ и на Максимилан Мадалиев от „Мотоспорт Варна“. В МХ 1 за победата ще се борят Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ и Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“.
Иван Мардачев от „АИТ рейсинг тийм“ ще е единственият ни представител в МХ, докато в МХ Senior българското участие е по-масово – Васил Стоянов от „Киппен Мх рейсинг тийм“, Кадир Масар, Янко Зоков Янко Зоков и Атанас Петров (и тримата от „АИТ рейсинг тийм) и Димитър Тасев от „Александър моторспорт“.
От 2000 до 2020 година България неизменно беше носител на титлата на Балканите, а през 2021, когато надпреварата беше преименувана на Мотокрос купа на Балканските нации, нашите отново спечелиха трофея.
Мотополигон „Дени 518“ Калабак Самуилово край село Самуилово ще е домакин този уикенд на стартовете за „Grand Prix Петрич“ – пореден кръг от Купа България по мотокрос през 2022. Надпреварата ще бъде събота и неделя в класовете MХ 50, МХ 65, МХ 85, MХ 1, MХ 2, MХ (250 и 450 кубика) и MХ Senior. Организатори на състезанието са домакините от „Калабак 1969“ и Община Петрич.