Дани Цанков готов за битката във Франция от Европейския шампионат по мотокрос

Талантливият ни 14- годишен национален състезател по мотокрос Дани Цанков проведе първите си тренировки на трасето в Ерне, Франция преди Европейския шампионат – „Ямаха къп 2023“. Този уикенд ще се състои 7-то издание на надпреварата и ще участват най-добрите пилоти от цяла Европа, които карат с машини Ямаха. Дани Цанков миналата година спечели битката при 85 кубиковите мотоциклети, а сега ще кара в по-горния клас 125сс. Конкуренцията е изключително силна и ще бъде наблюдавана от милиони зрители по целия свят. Трибуните ще бъдат пълни с публика, защото успоредно с „ Ямаха къп“ се провежда в Ерне и финалното състезание от сезона в Световния шампионат по мотокрос „ Купа на нациите“. Нашето момче е там заедно с треньора си Мартин Тодоров и са амбицирани да завършат участието по най-добрия начин, а именно с класиране на подиума за награждаване.

„ Това е изключително важно събитие, защото шефовете на Ямаха ще бъдат на трасето и ще гледат всеки пилот. Миналата година се представихме блестящо и победихме при 85 кубиковите, сега дано всичко да е наред и да постигнем успех при 125 кубика. През целия сезон Дани Цанков е наблюдаван от специалистите на Ямаха и сега ще трябва да защити доброто си име на млад и перспективен състезател. 40 човека ще бъдат конкуренция в неговия клас, но ние сме подготвени за предстоящото участие. Ако спечелим догодина ще получим пълен съпорт от Ямаха за състезанията и това е от огромно значение за нас. Така е организирано всичко тук, че пилотите освен да карат имат и много срещи с водещи инструктори от Ямаха и преминават през обучителни курсове. Аз също имам много възможности да обменя опит с колеги от цяла Европа и участвам в няколко треньорски семинара, които се провеждат в момента в Ерне. Дани е в много добра форма и мотивиран да направи в неделя силно каране по време на състезанието“, каза от Франция Мартин Тодоров – треньор и мениджър на Дани Цанков.
Българите се завръщат у нас в началото на следващата седмица и продължават с подготовката си за предстоящото Гран При България в Севлиево на 21 и 22 октомври.

Info: Iliev Sport Agency