Дани Цанков, Майкъл Иванов и Григор Царев с победи на Балканското в Гърция

Дани Цанков с „Yamaha” от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ в МХ 85, Майкъл Иванов с „Husqvarna“ от „АИТ рейсинг тийм“ в МХ 1 и Григор Царев с „GasGas“ от „Джи ар си моторспорт 2020“ в МХ записаха победи в класовете си в поредния кръг на BMU European motocross championship край Кавала, Гърция. И тримата бяха най-бързи в двата манша, с което си осигуриха успеха с пълен актив от точки. В надпреварата участваха над 180 състезатели от България, Румъния, Турция, Северна Македония, Кипър и Молдова.

В МХ 50 отново Артемий Гангуреан от Молдова показа, че е най-добър от всички през сезона и добави нови 50 точки към актива си за Балканското първенство. От нашите с най-предно класиране е Георги Георгиев с „Yamaha” от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ (4), Георги Вендов с „Husqvarna“ от „АИТ рейсинг тийм“ (5), Радостин Присадов с „Yamaha” от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ (6), а Калоян Трайков с „GasGas“ от „Дизел юнак“ (8).

При 65-кубиковите лидерът в РШ Георги Гинов с „Husqvarna“ от „Мото спорт Варна“ успя да вземе само 22 точки от първия манш и остана едва 8-ми. Позиция пред него е Павел Марков с КТМ от „Панчо рейсинг тийм“. Останалите ни представители – Теодор Трифонов е 10-ти, Георги Илиев – 12-ти, Николай Павлов – 17-ти и Карло Вендов – 24-ти.

Освен победата на Дани Цанков в МХ 85 България записа още 4-то място на Венцислав Тошев с „Husqvarna“ от „Мото спорт Варна“,  Стефан Димитров е 11-ти, а Александър Тасев – 12-ти.

В клас МХ 2 добро каране направи Кристиан Петков с КТМ от „Мото клуб Бобошево 1956“, който завърши 3-ти в двата манша – 3-ти и в класирането за кръга. Виктор Нейчев с „GasGas“ от „Еърмакс рейсинг“ е 5-ти, Радослав Зоков (9), Данаил Стефанов (10) и Цветан Бузин (30), като в МХ 2 Junior Стефанов с „GasGas“ от „Ябланица МХ“ е втори. В МХ 1 освен поредния успех на Майкъл Иванов, добро класиране записаха Жулиан Георгиев с „Yamaha“ от „Александър моторспорт“ (5) и Стефан Нейчев с „GasGas“ от „Еърмакс рейсинг“.

Поредната победа на Григор Царев в МХ беше гарнирана с 16-то място на Явор Воденов с „Yamaha“ и 20-то на Павел Ранчев с „Kawasaki“. При Senior-ите Станко Боянов с „Kawasaki“ от „Тийм Боянов моторспорт 777“ с добро каране и в двата дни зае 3-то място, Янко Зоков с „Kawasaki“ е 4-ти, Васил Стоянов (7), Добрин Якалиев (8), Тони Цветков (9), Цветомир Иванчев (10), Живко Бонев (14) и Николай Ангелов (17).

Източник: БФМ

Снимка: https://www.motomag.gr/