Дани Цанков с покана за лагера на „Yamaha“ в Испания

Дани Цанков и неговият треньор Мартин Тодоров са получи покана да участват в лагера на „Yamaha“, който ще се проведе в началото на ноември в Испания.

Покана от заводският тим на японския концерн е дошла след като талантливия ни пилот спечели суперфинала на „YZ bLU cRU FIM Europe Cup“ в клас МХ85, който се прове в Сен Жан Д‘Анжели (Франция).

Веднага след състезанието получихме покана да се включим в лагера на „Yamaha“, който ще се проведе в началото на ноември в Испания.“, това разкри Мартин Тодоров – личен треньор на Дани Цанков и главен мениджър на „М6 Yamaha рейсинг тийм“.

„Много съм щастлив, защото тази победа не дойде никак лесно. Преминахме през доста неприятности. В събота имахме проблеми с мотора. За това Дани направи само две обиколки по време на тренировките тренировките. Днес излезе на бариерата 36-ти и стартира от най -външната част на трасето. Направи суперстарт, като в първия завой влезе 5-и. След това в рамките на две обиколки вече беше на втора позиция. След 5 поведе колоната. През цялото време поддържаше разлика от около 12 секунди от втория и над 20 от третия. Дани е изключително щастлив. Отдъхна си, защото беше много притеснен след проблемите в събота. Притесняваше с, че ще стартира от последното място. Важното беше, че взе участие и това участие приключи по най-щастливия за нас начин.“, добави Тодоров.