Двама българи ще представят страната в различни шампионати този уикенд

Двама българи ще участват този уикенд и ще представят страната ни в различни шампионати. Петър Петров ще кара в поредния старт за сезона от MXGP в Белгия, а Живко Иванов – в кръга от Балканския шампионат по Супермото в Турция.
Петър Петров ще участва в поредния кръг от Световния шампионат по мотокрос на FIM – в дълбоките пясъци на Ломел в MXGP на Фландрия. Голямата награда на Белгия винаги е била емблематична, независимо на коя писта се е провеждала, но Ломел е това трасе, което всеки състезател се надява да спечели на някакъв етап от кариерата си. Известно е като едно от най-трудните пясъчни трасета в света, пистата „Stedelijk Motorcrossterrein Lommel“  е популярна за състезателите от Световния шампионат по мотокрос на FIM @FIM, като много от отборите са разположени наблизо, което означава, че повечето състезатели познават трасето добре, което прави конкуренцията този уикенд още по-жестока!Това е едно от любимите трасета и на Петър Петров, който именно тук за първи път в кариерата си в клас МХ 2 стъпи на подиума през 2015 година. В първия манш тогава Петров беше невероятно бърз, тъй като на квалификацията стартира от втора позиция, което е и най-добрата квалификация на нашия пилот досега.
Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ ще кара в 3-ия кръг на Балканския шампионат по Супермото в Ушак, Турция в клас S3. Иванов кара и в първите два кръга в Драма, Гърция и в Долна Митрополия, като сега е амбициран да повтори добрите си класирания. Очаква се в надпреварата, която ще се проведе на асфалтови и офроуд участъци, да вземат участие състезатели от България, Гърция, Румъния и Северна Македония в класовете Open, S3, 85cc и 65cc. В събота са свободните тренировки и квалификациите, а двата манша – в неделя.
Източник: БФМ