Майкъл Иванов и Кристиан Петков с първи старт в италианския мотокрос шампионат

Двама български състезатели взеха участие в първия кръг от италианския шампионат по мотокрос „Pro Prestige MX1 MX2-Rookies Cup“ в Мантова. В клас МХ 1 Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ направи добро каране и в двата манша, като в първия завърши 15-ти, а във втория – 8-ми. Със спечелените 158 точки в кръга Майкъл е на 11-то място в класирането на шампионата след 1-ия му кръг.

„Горе-долу съм доволен, най-вече като каране. В първия манш стартирах по-назад, още във втората обиколка се ударихме с представител на домакините, изостанах малко и в крайна сметка завърших 15-ти. В първия манш трасето беше тежко, защото валеше и дъжд. Във втория манш стартирах добре и завърших 8-ми.“ разказа за състезанието Майкъл Иванов.

До края на седмицата топ пилотът ни ще се подготвя в Италия, а събота и неделя ще участва в 3-ия кръг на Световния шампионат по мотокрос – „MXGP of Switzerland“ във Фрауенфелд.

Другият ни представител – Кристиан Петков от „Мото клуб Бобошево 1956“ в клас МХ 2 записа два манша (30-ти и 20-ти) в група „В“ (в Мантова караха 83-ма състезатели в неговия клас) и със спечелените 33 точки е на 5-то място след този кръг в категория „Елит“.