Майкъл Иванов стартира с победа новия сезон на Републиканския шампионат по мотокрос

През почивните дни край „Кортен“ бе открит новият сезон на Републиканския шампионат по мотокрос. При бързо променящите се атмосферни условия – дъжд, слънце, вятър, първият кръг предложи много емоции в различните класове.

На отлично подготвения полигон от домакините от “Киппен МХ рейсинг тийм”, Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ грабна безпроблемно победата в клас МХ 1 и отново се очертава като фаворит номер 1 за шампионската титла. След него се наредиха Жулиан Георгиев от „Александър мотор спорт“ и Георги Георгиев от „НСА Моторспорт“, които резмениха второто и третото място в маншовете, като в крайното класиране Жулиан е втори.

В другите класове:

Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ (МХ 50) и Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ (МХ 85) станаха първите победители на мотополигона „Докса баир“. При най-малките Георги Вендов взе победата и в двата манша, като изпревари в крайното подреждане Пламен Иванов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Максимилиан Филатов от „Калабак 1969“, съобщават от Българската федерация по мотокрос.

В клас МХ 65 в много серизона конкуренция от 23-ма състезатели над всички беше Георги Гинов от „Мото Спорт Варна“, който победи и в двата манша. След него се наредиха Александър Тасев от „Александър моторспорт“ и Теодор Йорданов от МСК „Севлиево“.

При 85-кубиковите Дани Цанков с „Yamaha“ и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ водиха битка през двата манша и завършиха с равни точки, но в крайна сметка триумфира Цанков заради по-доброто си класиране във втория манш. Трети е Мартин Лалев от „Kippen МХ рейсинг тийм“.

В клас МХ 2 Junior успехът взе друг състезател на „Мото спорт Варна“ – Христиан Георгиев, следван и в двата манша от Мариус Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ и Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“.

Хакан Халми от „НСА Моторспорт“ триумфира в клас МХ 2 без да остави много шансове на конкуренцията Виктор Нейчев от „Еър макс рейсинг“ и Христиан Георгиев от „Мото спорт Варна“, съответно втори и трети.

Сериозна битка водиха и състезателите в клас МХ (32 участници), но шампионът Григор Царев от „Джи Ар Си моторспорт“ не допусна изненади, като остави зад себе си Николай Колев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Юлиан Райчев от „Панчо рейсинг тийм“.

При 250-кубиковите машини в клас МХ победата отиде при Георги Иванов от „Въжаров рейсинг тийм“, следван от Джанмарко Сантучи от „АИТ рейсинг тийм“ и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“.

Много емоции предложи и надпреварата в клас МХ Senior, като шамшионът от 2021 Кадир Масар показа класа и изпревари двама състезатели на „Дизел Юнак“ Димитър Аргиров и Емил Балджийски. При Суперсеньорите (над 55 години) отборът на „Дизел Юнак“ записа тройна победа – Димитър Аргиров, Емил Балджийски и Живко Бонев.

Източник: https://hemusnews.com/