Мартин Тодоров: Дани си носи медала непрекъснато, това е медал, който много малко хора имат в България

През уикенда Дани Цанков записа невероятен успех, след като спечели сребърен медал в състезанието по мотокрос Yamaha Cup в клас 65 куб. см.

Домакин на надпреварата беше трасето Мантова в Италия, на което се проведе и най-престижното състезание в мотоциклетните дисциплини, Олимпиадата на моторните спортове – Световната купа на нациите.

“За нас беше страхотно преживяване, цялото това пътуване. То продължи почти месец. Много се радвам, че имахме възможност да тренираме със световните шампиони от Италия – Каероли, Лупино и Гуаданини. Беше страхотно да сме на едно и също трасе с тях, да се учим от тях, да гледаме как тренират и да копираме, да се учим да копираме от тях. Получи се страхотно. В Сардиния, 9-то място в европейския шампионат е нещо, което не сме си мечтали да постигнем. Трасето там е много тежко, едно от най-тежките в света. Мислехме, че ако се класираме до 15-то място ще сме доволни. Но…стана така, че влязохме в топ 10. За Мантова какво да кажа…там еуфорията беше много силна. Тя още не ни е пуснала. Не съм сигурен дали все още осъзнаваме какво се случи. Второ място – наистина страхотно постижение за нас”, сподели часове след като се прибра в България личният треньор на Дани Цанков – Мартин Тодоров, който е и главен мениджър на M6 Yamaha racing team, отбора за който кара Дани в България.

“Еуфорията все още не е пуснала Дани. Той е много радостен. Много е щастлив от факта, че вече го познават. От основният отбор на Ямаха го поздравиха. Имаше страшно много хора, от които получи поздравления и то хора на световно ниво. Той си носи медала непрекъснато. Разбирам го. Събраният медал е медал, който много малко хора в България имат. Много сме щастливи”, допълни многократният ни национален и балкански шампион по мотокрос.

“Не знам какво ще последва. Знам, че ще участваме в мастър-клас, организиран от Ямаха. Той ще е в края на сезона. Последният път се е провел в Испания. Сега не знам къде ще е. Това много ни радва и ни мотивира да тренираме още повече за следващия сезон. Следващият сезон ще караме в клас 85 сс. Имаме предварителна уговорка с Ямаха да останем с тях и следващия сезон. Надявам се нещата да се случват по-лесно вече. В големият клас конкуренцията е много по-сериозна и ще трябва да тренираме двойно повече за да се получи това, което сме решили”, сподели още Мартин Тодоров и завърши:

“Тук искам да благодаря на всички, които застанаха зад нас – Ямаха България, Линсон мото, Ауто Батери Трейд, Моторлайн и Пирели, защото без тях тези успехи нямаше да са възможни”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *