Мотокрос, Ендуро и Супермото в края на седмицата

Близо 400 български състезатели по мотоциклетизъм ще участват в края на тази седмица в различни надпревари у нас и в Европа. Най-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев ще кара в последния кръг от FIM Световното първенство хард ендуро в Испания „24MX Hixpania Hard Enduro“. Преди старта в Aguilar de Campoo Кабакчиев е 4-ти в класирането със 72 точки. Кирково е домакин на последния кръг от Републиканския ни ендуро шампионат, в който ще бъдат определени шампионите за тази година.

Също в Испания, но в Талавера де ла Рейна е състезанието за Европейската купа на нациите по мотокрос. Нашите представители ще са 4-ма – в МХ 85 Дани Цанков и Венцислав Тошев, в EMX  125 Данаил Стефанов и в ЕМХ – 250 Хакан Халми. В Гьонен, Турция са стартовете от 8-ия кръг на BMU European championship по мотокрос, а в Хисаря е надпреварата от 6-ия кръг на „Купа България“ в мотокроса.

Във Враца събота и неделя са последните два кръга от Републиканския ни шампионат по Супермото, като след тях ще станат ясни и победителите в отделните класове за 2022.

Източник: БФМ