Мотокрос Купа България стартира край Благоевград

Мотополигон „Зелендол“ край Благоевград ще приеме първия кръг от Купа България в мотокроса за 2023. Очаква се в него да се включат по-голямата част от лицензираните състезатели у нас, като такива без лиценз няма да бъдат допускани до надпреварата. Заявки за участие са подали още състезатели от Румъния и Гърция.

„Готови сме за състезанието, доста работихме по трасето и миналата, и тази година. След като направихме супер условия на старта, в последните седмици работихме по разширяването на трасето, на част от скоковете, подобрихме и поливната система. Прогнозите са за хубаво време, над 20 градуса, така че очаквам и много публика, още повече, че входът за зрители е свободен. Искам да благодаря на Община Благоевград и на всички спонсори за подкрепата“, коментира за БФМ Красимир Божурски, председател на „Еърмакс рейсинг тийм“, организатор на състезанието.

В събота са предвидени квалификациите в класове МХ 1/МХ 2, МХ, МХ Senior, MX 85, MX 65 и МХ 50. В неделя от 10,30 е официалното откриване, а първият старт е в 11 часа.

Източник: БФМ