Мотокрос: Трима българи стартираха в Алгеро, Сардиния

Сезонът в мотокроса стартира този уикенд с първия кръг от международния италиански шампионат „Internazionali D’italia Motocross“ в Алгеро на остров Сардиния. Трима български състезатели се включиха в изключително оспорваните надпревари в класовете 125, MX 1 и МХ 2.

В клас МХ 1 Майкъл Иванов с „Husqvarna“ направи отлично каране и зае 12-то място в компанията на Джереми Суивър, Тим Гайсер, Хорхе Прадо и редица други титулувани състезатели. Победител стана фирменият пилот на „Monster Energy Yamaha Factory“ Суивър, следван от четирикратния световен шампион Гайсер с „Honda“ и Гарсия Фернандес.

В МХ 2 Кристиан Петков с КТМ преодоля квалификациите и завърши на 36-то място. Победител в неговия клас стана белгиецът и фирмен пилот на „Monster Energy Yamaha Factory“ Яго Геертс, следван от Корнелиус Тондел и Хакон Фредриксен.

Кристиан Петков МХ2

При 125-кубиковите Давид Йорданов с КТМ, който кара за италианския „Team Factory Paolucci Racing“ зае 25-то място и в двата манша, а победата е за холандеца Ивано ван Ерп.

Давид Йорданов 125cc

В надпреварата при Супершампионите, в която участват първите 20 в класирането от МХ 1 и МХ 2, Майкъл Иванов зае 30-то място в подреждането, а на първите 3 места се наредиха Гайсер, Суивър и Геертс.

 

Следващият кръг от „Internazionali D’italia Motocross“ е на едно от любимите на Майкъл Иванов трасета – това в Риола Сардо.