Пенсиониране под номер 222 на Кайроли

След обявяването на пенсионирането на Антонио Кайроли в края на състезателния сезон 2021 г., в Мантова, Италия, се проведе специална пресконференция на 2021 Monster Energy FIM Motocross of Nations, за да се отпразнуват невероятните постижения на 9-кратния световен шампион.

По време на събитието присъстваха президентът на Infront Moto Racing Джузепе Луонго и президентът на FIM Хорхе Виегас, които връчиха на Кайроли награда за цял живот и обявиха, че номер 222 ще бъде оттеглен от Световното първенство по мотокрос на FIM, което означава, че Кайроли ще се задържи на този състезателен номер завинаги.

През периода на своята невероятна 18-годишна състезателна кариера, Кайроли спечели девет световни титли, 177 подиума и 93 победи в Гран При и остава като един от най-добрите претенденти за титлата в преследването на титлата през 2021 г. Този уикенд сицилианецът ще преследва първата си в историята Monster Energy FIM мотокрос на нациите с екипа на Италия.

В чест на постиженията му, Infront Moto Racing заедно с FIM решиха да оттеглят #222 от състезанието. Този номер Кайроли носи постоянно от 2007 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *