Поморие отново дава старт на Републиканския шампионат по мотокрос

Поредното издание на Републиканския шампионат по мотокрос отново ще стартира на мотополигон „Тотьо Чакъров“ в с. Порой, община Поморие.

Официалното откриване на Grand Prix Поморие 2024 ще бъде на 07 април 2024 г. /неделя/, от 11:00 часа, след което ще започнат и официалните стартове за сезон 2024 на Републиканския шампионат. Атрактивните участници ще се състезават в класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ. Според предварителната програма съботният ден /06.04.2024 г./ е определен за свободни тренировки и за провеждане на квалификации.

Това ще бъде първото от десетте състезания на националния шампионат, като традиционно домакини след черноморския кръг ще бъдат мотополигоните в Севлиево, Левски, Хасково, Кортен, Перник, Самоков и Айтос.

И тазгодишният шампионат се провежда в памет на Тотьо Чакъров, дизайнерът на мотокрос писти, който прослави България по цял свят и въведе нови норми в проектирането и изграждането на мотокрос трасета през последните си години. Мотополигонът в с.Порой, с уникалното за България пясъчно трасе, носи името „Тотьо Чакъров“ от 2019 г.

Община Поморие и Българската федерация по мотоциклетизъм канят всички жители и гости на община Поморие на първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос за 2024 г.

Източник: https://www.pomorie.bg/