Предстоящи състезания през уикенда

Наситен със събития е уикендът – 6-8 октомври и то предимно с мотокрос. Сериозна ще е българската група по време на 5-ия кръг от Балканския шампионат по мотокрос в Глобаре, Сърбия. В клас МХ 50 ще карат Георги Георгиев и Радостин Прсиадов (и двамата от „М6 Yamaha рейсинг тийм“) и Никола Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“. При 65-кубиковите нашите представители ще са Павел Марков от „Ридо Самоков“, Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм“, Георги Илиев от „Мото спорт Варна“ и Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“, а при 85-кубиковите – Георги Гинов от „Мото спорт Варна“.

В МХ 2 ще карат Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“, Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ (в Junior). Силна е и групата при Senior-ите – Веселин Малинов, Васил Стоянов и Живко Бонев (и тримата от „Киппен МХ рейсинг тийм“) и Цветомир Иванчев и Николай Ангелов (и двамата от „Панчо рейсинг тийм“).

Двама българи ще карат в „Yamaha YZ Blu-Cru 125cc Cup“ в Ерне, Франция – Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Александър Тасев от „Александър моторспорт“. Суперфиналът е кулминацията на сезон 2023, в който участват рекорден брой млади пилоти, състезаващи се в националните състезания YZ bLU cRU FIM Europe Cup. Тази година повече от 480 състезатели от 30 различни страни ще се състезават за едно от 120-те места на стартовата решетка на YZ  Супер финала.

Поредният кръг от Купа България по мотокрос е в края на седмицата на мотополигон „Хисаря“. В събота са тренировките и квалификациите, а в неделя, след официалното откриване в 10 часа, и маншовете.

Източник: БФМ