Приключи българското участие в „Internazionali D’Italia“

Трима български състезатели по мотокрос Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“, Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево 1956“ с КТМ и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ завършиха участието си в силните предсезонни серии „Internazionali D’Italia“. Тримата участваха във втория кръг от надпреварата на трасето в Пиетрамурата, по-известно като трасето Трентино. Единствен от нашите в този кръг Майкъл Иванов преодоля квалификациите, като успя да заеме 17-то и 20-то място в маншовете и добави 5 точки към актива си. Пилотът на „АИТ рейсинг тийм“ приключи с 12 точки от двете състезания, което му отреди 23-то място в класирането в компанията на пилотите от световния елит в клас МХ 1 Ромен Февр, Максим Рено, Тим Гайзер и Джереми Сюър.

„Доволен съм от подготовката и стартовете, които направих в Италия. За състезанието в Трентино – горе-долу добре. В първия манш стартирах добре, след това обаче имах проблеми със запалването, имах и едно падане, което ми попречи да догоня останалите. Във втория манш стартирах назад, но организаторите спряха състезанието в 7-та обиколка. Сега ми предстои подготовка в България, а в края на март отново ще съм в Италия за първия кръг на италианския шампионат“, сподели за БФМ Майкъл Иванов.

Останалите ни представители Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево 1956“ с КТМ в клас МХ 2 и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ при 125-кубиковите не успяха да преодолеят квалификациите.

Източник:БФМ