ПРОГРАМА – Мотокрос събира 100 елитни състезатели от България, Гърция, Русия и Северна Македония в Самуилово

Столица на мотокроса става петричкото село Самуилово този уикенд. Тази събота, 4 ноември, са тренировките, а в неделя е състезанието. В надпреварата ще участват почти 100 мотоциклетисти от България, Гърция, Русия и Северна Македония. Престижното състезание по мотокрос ще се проведе на Мотополигон “ДЕНИ 518” в Самуилово. Там най-добрите състезатели по мотокрос от четирите държави ще проведат атрактивната битка за челните места.

Надпреварите на най-скоростното трасе ще бъдат в познатите категории. Дължината на пистата, която се поддържа целогодишно, е 2,2 км. “Трасето го подготвяме старателно за събота и неделя. Специално за надпреварата прокарахме половин километър водопровод, за да се полива трасето. В момента се подравнява и почиства. Оформят се и зони за зрителите, които ще са хиляди”, заяви кметът на петричкото село Кирил Стоянов.

И тази година един от публиката на Мотокрос “Петрич Гран При” 2021 ще си тръгне с лек автомобил срещу билет от 5 лева. Името на късметлията ще бъде изтеглено на финала от най-малкия зрител на мотокроса. Колата е осигурена от един от спонсорите. Организатори на спортното събитие са кметството в Самуилово и Община Петрич.