Сериозно българско участие в 1-ия кръг на Балканското по мотокрос

50 български състезатели ще участват в 1-ия кръг на Балканското първенство по мотокрос в Кринидес, Гърция, което е и кръг от Европейския шампионат в класове МХ 65 и МХ 85. Най-сериозно ще е нашето присъствие в класовете МХ и МХ Senior – общо 23 състезатели. В МХ ще разчитаме на шампиона в последните години Григор Царев от „Джи ар си моторспорт“, Красимир Божурски от „Еър макс рейсинг“, Чавдар Кръстев от „Киппен МХ рейсинг тийм“, Светослав Шиников от „Бобошево 1956“, Кольо Карастоянов от „НСА моторспорт“, Юлиан Райчев от „Панчо рейсинг тийм“, Александър Ценов от „Тийм Боянов 777“, Венислав Драгомиров от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, Павел Ранчев и Панчо Панев от „Тийм Масар МХ“.

При Senior-ите точки и добро класиране в Гърция ще гонят Димитър Тасев и Валери Траянов от „Александър моторспорт“, Васил Стоянов, Живко Бонев и Димитър Аргиров от „Киппен МХ рейсинг тийм“, Христо Владимиров, Николай Ангелов, Цветомир Иванчев и Тони Цветков от „Панчо рейсинг тийм“, Атанас Петров и Янко Зоков от „АИТ рейсинг тийм“, Станко Боянов от „Тийм Боянов 777“ и Кадир Масар от „Тийм Масар МХ“.

Сериозно участие България ще запише и при децата – в МХ 50 ще карат Радостин Присадов, Георги Георгиев и Калоян Трайков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Никола Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“. При 65-кубиковите са Иван Тунтев от „Еър макс рейсинг“, Николай Павлов и Велислав Ковачев от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм“, Павел Марков от „Ридо Самоков“ и Кристиян Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“. В МХ 85 ще карат Георги Гинов от „Мото спорт Варна“, Александър Тасев от „Александър моторспорт“, Димитър Близнаков от „Тийм Боянов 777“ и Теоман Масар от „Тийм Масар МХ“. Николай Павлов (65) и Георги Гинов (85) ще гонят точки и за Европейския шампионат в своите класове.

Трима ще са нашите в клас МХ 1 – Стефан Нейчев от „Еър макс рейсинг“, Габриел Недялков от „Ябланица МХ“ и Адриан Владимиров от „Панчо рейсинг тийм“. В МХ 2 и МХ 2 Junior българите са 10 – Дани Цанков и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“, Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“, Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ и Стефан Димитров от „Бобошево 1956“ при 125-кубиковите, както и Виктор Нейчев и Любослав Алексов от „Еър макс рейсинг“, Радослав Зоков от „АИТ рейсинг тийм“, Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“, както и Пенко Пенев от „Марица рейсинг тийм“.

Българската федерация по мотоциклетизъм пожелава безаварийно състезание и успех на всички наши състезатели и техните екипи в Гърция!

Източник: БФМ