Технически проблеми спряха Петър Петров в Ломел

Технически проблеми не позволиха на Петър Петров да направи много добро класиране по време на състезанието „МХ GP of Flandres“ – кръг от Световния шампионат мотокрос в Ломел. Петър, който кара за отбора на „АИТ рейсинг тийм“, беше принуден да напусне състезанието във втория манш заради проблем с мотоциклета и добави 2 точки в актива си в шампионата след 19-то си място в първия.

Ето какво сподели Петър Петров след надпреварата:

“Труден уикенд, в събота имах добър ден, на първата тренировка бях със 7-мо време, на квалификацията бях с 14-то време, въпреки че обиколката ми не беше каквато исках, но все пак бях много близо като време до Топ 10 и показах, че имам скорост за първите десет, че и по-напред. На квалификационния манш за съжаление паднах и след това беше малко трудно, но въпреки това се чувствах добре. Надявах се на доста добър резултат в неделя, но за съжаление  сутринта на тренировката имахме малки проблеми с мотора, просто загубихме мощност и в първия манш завърших 19-ти, именно заради тези проблеми с мотора. Във втория манш моторът отново загуби мощност и трябваше да се прибера в бокса.

Като цяло съм доста разочарован, защото имах скорост и според мен можех да се боря за Топ 10, но такъв е спортът, надявам се следващите състезания да е по-добре. В последните няколко състезания имаме постоянно проблеми с мотора, което не е добре, но се надявам да ги отстраним за в бъдеше, да намерим какъв е проблемът и да направим добри резултати. Аз дадох всичко от себе си, просто понякога късметът не с теб, но съм оптимист за следващите състезания”

Източник: БФМ