Трима наши състезатели продължават подготовката си в Италия

Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“, Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево 1956“ с КТМ и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ продължават подготовката си за новия сезон в Италия. Тримата ще участват във втория кръг от едни от най-силните предсезонни серии „Internazionali D’Italia“ в Pietramurata, познато на българските фенове като трасето Трентино. Майкъл ще кара в МХ 1, Кристиан в МХ 2, а Венци при 125-кубиковите. Интересното е, че трасето тази година ще приеме кръг от Световния шампионат МХGP и нашите мотокросисти ще могат да го изпробват в неделя.

„Тренирахме няколко дни близо до Милано, условията са добри. Направихме тренировка и тази сутрин и по-късно днес или утре ще се отправим към Трентино. Отстранихме проблемите от миналата седмица и се надявам да подобрим карането и резултатите си. Кристиан и Венци също проведоха добра подготовка през седмицата, дори тренираха един път повече от мен.“, сподели Майкъл Иванов за БФМ.

Тренировките, квалификацията и състезанието са в неделя, като освен българите, в надпреварата ще се включат част от пилотите от световния елит в клас МХ 1 като Ромен Февр, Максим Рено, Тим Гайзер и Джереми Сюър.

Източник: БФМ