Успешен уикенд за нашите в Европа

Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм” с „Husqvarna” спечели първите си точки в Световния шампионат по мотокрос този сезон, след като завърши 20-ти във втория манш в „MXGP of Trentino”. Топ пилотът ни не успя да влезе в зоната на точките в първия манш заради лошия си старт, но във втория се представи отлично и успя да стигне до точките.

„Четвъртият кръг на MXGP шампионата мина доста добре за мен. Първия манш направих лош старт, след това карах добре, но не успях да взема точки. Във втория стартирах добре, успях да изпреваря част от съперниците си и да държа 17-то място, но за съжаление в последните обиколки загубих няколко позиции и завърших на 20-та позиция. Това е първа точка за мен и моя отбор „АИТ рейсинг тийм”. Продължаваме да тренираме и да подобряваме уменията си! Много благодаря на моя екип, спонсорите, семейството и приятелите!”, коментира Майкъл Иванов надпреварата в Италия.

Другият ни представител в Трентино – Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм” не успя да преодолее квалификациите в EMX 125 в конкуренцията на 100 състезатели.

Интересен уикенд имаше Мартин Чой по време на Световния шампионат по издръжливост “24-те часа на Льо Ман”. Българинът трябваше да кара в клас „Суперсток“ за своя нов отбор – италианския “Aviobike“, но в крайна сметка участва в клас „Superbike” за отбора на … „Motobox kremer racing #65 с мотоциклет „Yamaha YZF-R1” и зае 11-то място в крайното подреждане в компанията на своя приятел и бивш съотборник Кристиан Наполи.

Нова победа в испанския хард ендуро шампионат спечели Теодор Кабакчиев, който не остави шанс на съперниците си в 4-ия кръг на надпреварата този уикенд в Оуренсе. Българинът изпревари и в двата дни испанците Франсеск Морет Клота и Мигел Гелаберт Роура. Преди последния кръг в Алмедина през октомври Кабакчиев продължава да е начело в генералното класиране със сериозне аванс пред Морет Клота и Марк Риба Ласаро.

Милен Манев от „АИТ рейсинг тийм“ напусна заради контузия състезанието от 3-ия и 4-ия кръг от италианския спидуей шампионат в Лониго. Манев направи много добра първа серия, в която завърши на второто място, но във втората, в спор за лидерската позиция, падна и извади рамото си.

Източник: БФМ