Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев с нови победи в РШ по мотокрос край Севлиево

Препълнени трибуни, отлично трасе и нови победи през сезона за Хакан Халми, Майкъл Иванов и Григор Царев видяха зрителите този уикенд в 6-ия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос „Grand prix Севлиево 2022“. Организаторите от Община Севлиево за пореден път бяха подготвили отлично трасето, а хубавото време събра много публика, което напомни за времената, в които мотополигон „Горна Росица“ домакинстваше на кръгове от Световния и Европейския шампионат. Сред официалните госто бяха кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов, Метин Нехмедов – ръководител на „Спортни имоти“ в града, президентът на БФМ Ангел Траков, както и много бивши и настоящи състезатели по мотокрос.

Поредните си победи през сезона записаха Хакан Халми в МХ 2, за радост на домакините, Майкъл Иванов в МХ 1 и Григор Царев в МХ, които остават непобедени от началото на сезона. В МХ 2 Халми, който се състезава за отбора на „НСА моторспорт“ с КТМ, изпревари и в двата манша Кристиан Петков от „Мотоклуб Бобошево“ с КТМ и Радослва Зоков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“. В МХ 1 Майкъл Иванов „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ имаше проблем с мотоциклета в първия манш, което обаче не му попречи отново да пресече финалната линия пръви и в двата старта. След него се наредиха Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ и Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“. В МХ 2 Junior победата е за Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „GasGas“, втори е Павел Доневски от „Троян моторспорт 01“ с КТМ, а трети Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ.

Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ с „Gasgas“ също записа пореден успех през 2022, като не остави шансове на Николай Колев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и Людмил Александров от „Тони МХ рейсинг“ с „Yamaha“. При 250-кубиковите машини най-бърз на „Горна Росица“ беше Георги Иванов от „Ридо Самоков“ с „Honda“, следван от Ивайло Сираков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“. Сериозна битка двата дни край Севлиево водиха и Senior-ите, като на почетната стълбичка се качиха Кадир Масар от „АИТ рейинг тийм“ с „Honda”, съотборникът му Янко Зоков с „Kawasaki“ и Станко Боянов от „Тийм Боянов моторспорт 777“ също с „Kawasaki“. В групата на над 55-годишните успехът е за Димитър Аргиров от „Дизел юнак“ с „Kawasaki“, втори е съотборникът му Живко Бонев с „Yamaha“, а трети Мирослав Христов от „Троян моторспорт 01“ с „Yamaha“.

При най-малките – в МХ 50 нов успех през сезона взе Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“, който завърчи пред състезателите на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ Радостин Присадов с „Husqvarna“ и Георги Георгиев с „Gasgas“. При 65-кубиковите Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ нямаше проблеми с конкуренцията, като изпревари и в двата манша Артемий Гангуреан от Молдова и Теодор Йорданов от „Ябланица МХ“ с „Gasgas“. В МХ 85 Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ беше най-бърз и в двата манша, следван и двата дни от Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ и от Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ.

Последният кръг от Републиканския шампионат в мотокроса е в края на тази седмица (5 и 6.11.) край Айтос.