Ябланица приема първия кръг от „Купа България“ по мотокрос

Комисия „Мотокрос“ към Българската федерация по мотоциклетизъм продължава да работи усилено, за да утвърди и подобри условията за тази дисциплина и състезателите в календара. Сред плановете, които си постави Управителният съвет на БФМ, беше възраждането на „Мотокрос Купа България“, която да обедини немалко традиционни организатори на надпревари у нас. И това вече е факт – още този уикенд мотополигон „Прелог“ край Ябланица ще е домакин на 1-ия кръг от „Мотокрос Купа България 2022“ в класовете МХ 50, МХ 65, МХ 85, МХ 1, МХ 2. МХ 3 (250 и 450 кубика) и МХ 45. И домакините от „Ябланица МХ“ ще трябва да поставят стандартите за оставащите кръгове до края.

Мотополигон „Прелог“ е изграден в началото на 90-те години на миналия век с помощта на Община Ябланица и местни състезатели и любители като трасе за Суперкрос и трасе за тренировки. През 2021 беше направена серизона реконструкция, като трасето вече е с дължина 1430 метра и отговаря на стандартите за мотокрос.

Освен домакините от Ябланица, желание да организират стартове от „Мотокрос Купа България 2022“ са изявили още от Перник, Самоков, Самуилово, Гоце Делчев и други емблематични мотокрос трасета в България. Финалът този сезон ще бъде по време на 66-ия традиционен мотокрос „Grand prix Бобошево“.