23 българи ще участват в Балканския шампионат по мотокрос в Северна Македония

Сериозно българско участие ще има в 1-ия кръг на Балканското първенство по мотокрос в Прилеп, Северна Македония, този уикенд. 23 състезатели са заявили участие на мотополигона „МХ Circuit Prilep“, който не е приемал кръг от Балканския шампионат от 8 години. Най-многобройно е участието на нашите в клас МХ Senior – 7 – Димитър Аргиров, Емил Балджийски и Кристиан Цанов от „Дизел юнак“, Атанас Петров от „АИТ рейсинг тийм“, Димитър Тасев от „Александър моторспорт“, Васил Стоянов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Станко Боянов от „Боянов моторспорт 777“.

Петима ще са българите в клас МХ 65 – Георги Илиев и Георги Гинов от „Мото спорт Варна“, Александър Тасев от „Александър моторспорт“, Николай Павлов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм“. Венцислав Тошев от „мото спорт Варна“ и Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ ще карат при 85-кубиковите.

Голямо участие България ще има и в класовете МХ 1 и МХ 2 – Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ и Майкъл Иванов от „АИТ рейснг тийм“ при най-мощните мотоциклети, Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ в МХ 2, а Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“, Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ и Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ – в МХ 2 Junior.

В клас МХ ще карат Юлиан Райчев от „Панчо рейсинг тийм“, Григор Царев от „Джи Ар Си моторспорт 2020“ и Джанмарко Сантучи от „АИТ рейсинг тийм“.

Източник: БФМ