5- ма българи ще участват във финала на Европейското първенство по мотокрос в класове ЕМХ 65 и ЕМХ 85 в Локет

5 – ма българи ще участват този уикенд във финала на Европейското първенство по мотокрос в класове ЕМХ 65 и ЕМХ 85 в Локет, Чехия. Състезанието събира първите 8 в класирането на всяка една от 4-те зони на FIM Europe, както и 18 от най-добрите млади надежди в двата класа от Европа. Заради големия брой участници (по 50 в МХ 65 и МХ 85) състезателите ще участват в квалификация, която ще определи 40-те най-бързи, които ще карат в двата манша събота и неделя.

В ЕМХ 65 българските представители са трима – Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“, който е втори в подреждането в Югоизточната зона след надпреварите в Севлиево, Чиолпани, Одрин и Глобаре. Компания в този клас ще му правят Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ и Симеон Тодоров от „АИТ рейсинг тийм“ „Yamaha“.

Двама са представителите ни в ЕМХ 85 – Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“, който спечели Югоизточната зона, както и Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ – 3-ти след състезанията в България, Румъния, Турция и Сърбия.

Източник: БФМ