7 точки за Петър Петров в „MXGP of France“, Майкъл Иванов този път не успя да влезе в зоната на точките

Двама българи – Петър Петров с „Yamaha“ и Майкъл Иванов с „Husqvarna“ (и двамата от отбора на „АИТ рейсинг тийм“ взеха участие в 7-ия кръг от Световния шампионат по мотокрос – „MXGP на Франция“ този уикенд  на трасето „Villars sous Ecot“. Петър, за когото това е първи старт за сезона в Световния шампионат, спечели 7 точки в този кръг, след като завърши на 10-то място в първия и на 17-то място във втория манш, което му отреди и 19-та позиция в класирането за кръга. Майкъл и в двата зае 21-то място, като за съжаление този път остана извън зоната на точките за Световния шампионат по мотокрос.

„Не е резултатът, за който дойдохме във Франция, но това е резултатът, който постигнахме. През целия уикенд се борих да намеря моята линия на каране и моя ритъм. Както и да е, приемам го като урок и опит и продължавам.“, лаконичен беше в коментара си за състезанието Майкъл Иванов.

Победата във Франция спечели Джереми Сюър от Швейцария, следван от представителя на домакините Ромен Февр и Хорхе Прадо от Испания. Именно Прадо е начело в класирането за Световния шампионат с 342 точки, Джефри Херлингс има 318, а Ромен Февр и Рубен Фернандес – по 263. Майкъл Иванов е 25-ти с 11 точки, а Петър Петров – 31-ви със 7.

Следващият кръг от Световния шампионат по мотокрос е на 3 и 4 юни в Кегумс, Латвия.

БФМ