STUDIO LINSON MOTO проследи Мотокрос Елхово

Мотокрос Елхово събра на едно място пилоти от цяла България и чужбина, които вдигнаха адреналина на предварително подготвеното трасе в близост до града. В състезанието участие взеха 75 пилоти от класа.

Събитие от този мащаб възроди интереса към мотокроса в региона и показа, че точно този спорт може да предизвика истинска експлозия от емоции и адреналин. След три десетилетия прекъсване Елхово застана на картата на мотокроса в България благодарение на усиленото партньорство между Елхово Рейсинг Клуб и Община Елхово. Жителите и гости на населеното място, посетили трасето бяха въвлечени в състезателната арена и всеки един миг беше неповторимо преживяване за присъстващите.

За шестте класа състезатели имаше предварително подготвени предизвикателства. Всеки един пилот, от най-младите таланти в класовете за 65 и 85 кубика, до професионалните състезатели в класовете МХ1 и МХ2, имаше възможност да се изяви и да покаже своите умения и смелост на трасето.

Шампионът на Кипър в клас МХ1 Христианос Караламбос беше в Елхово и зае второто място в класа си след победителя от Свети Влас Жулиан Георгиев.

Първото за тази година изнесено STUDIO LINSON MOTO записа участници, които разказаха всичко най-интересно, което скоро ще бъде споделено в канала в Youtube с аудиторията, която не успя да се включи на живо.

Резултатите във всички класове бяха впечатляващи. При най-малките състезатели от клас МХ65, Велислав Ковачев от Перник бе лидер в класирането, следван от Георги Георгиев от Свети Влас, а трето място зае най – малкият участник – Иван Иванов от Ямбол. Най – възрастният участник бе на 65 г. – Иван Стоянов Иванов от Ямбол.

Комисията, която проследи състезанието и представянето на участниците беше в състав:

Яна Иванова, Кремена Иванова и Георги Андонов

Победителите получиха купи и парични награди осигурени от Община Елхово и спонсори. В клас МХ65 и МХ85 бяха раздадени и допълнителни материални награди.

 

 

 

 

Клас МХ85:
I място – Никола Мутафчиев, Гоце Делчев;
II място – Петя Грънчарова, Бургас;
III място – Пламен Петров, Шумен.

Клас МХ1:
I място – Жулиан Георгиев, Свети Влас;
II място – Христианос Караламбос, Кипър;
III място – Живко Богданов, Айтос.

Клас МХ2:
I място – Атанас Леков, Айтос;
II място – Павел Доневски, Троян;
III място – Иван Тодоров, Варна

Клас МХ3 – 250:
I място – Георги Иванов, Самоков;
II място – Едуард Иванов, Лом;
III място – Тончо Леков, Айтос.

Клас МХ3 – 450:
I място – Марио Тодоров, Лехчево;
II място – Ивайло Иванов, Сливен;
III място – Красимир Щилиянов, Сливен.

Клас МХ SENIORI+55:
I място – Цветомир Иванов, София;
II място – Живко Бонев, Хасково;
III място – Калчо Димов, Айтос.

 

 

Спортното състезание в Елхово  бе част от програмата по повод празника на града, който тази година ще бъде отбелязан на 30 март.

Всички снимки от Мотокрос Елхово може да видите на страницата на Recorded Lights във Facebook:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=peteRRpisheff&set=a.726984856296260 

Деница Герчева

Снимки/ Genchev Group LTD., Recorded Lights